website templates

Lectuur

eBoek : Earth at night

Af en toe brengt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een gratis educatief eboek uit zoals ook deze 'Earth at night'. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het boek over de Aarde zoals deze tijdens de nacht waargenomen kan worden vanuit de ruimte door astronauten en kunstmanen.
De vele beelden dat het boek bevat tonen vooral de menselijke activiteit zoals de verlichting van straten en steden maar ook boorplatformen, bosbranden, vulkaanuitbarstingen en het indrukwekkende poollicht. Ook fraai is het gereflecteerde maanlicht op de poolkappen en woestijnen.
Het voorwoord werd geschreven door Thomas Zurbuchen, NASA's administrator of Science Mission Directorate, dat de immense schoonheid van de planeet waarop we wonen benadrukt.
Het eboek telt 200 pagina's en bevat zo'n 150 tal prachtige foto's. Men kan eboek gratis downloaden als PDF en EPUB document alsook in het MOBI formaat voor Kindle gebruikers. Bron : NASA.
Download HIER

Verloren in licht

In onze steden kan men al lang de melkweg niet meer zien. En dat is volledig onze eigen schuld. Lichthinder maakt het namelijk teniet. We zijn verloren in licht. Maar wat als we de lichthinder systematisch zouden verminderen ...