free bootstrap templates


Organisatie

Mobirise


In Raversyde word de 'Nacht van de duisternis' georganiseerd door de Provincie West-Vlaanderen het Vogelopvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende en Astropolis. Dit met de logistieke steun van de stad Oostende, lokale organisaties en standhouders alsook tal van energieke vrijwilligers.

Mobirise

Raversyde

De Antlantikwall, het Middeleeuws vissersdorp ANNO 1465 en het Natuurpark Raversyde vormen samen het provinciedomein Raversyde en zijn een bezoekje meer dan waard. De provincie organiseert er ook tal van evenementen, nocturnes, gidsbeurten en expo’s.

Info

De ATLANTIKWALL in Raversyde is een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Je vindt er ook de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, de Batterij Aachen.

Contact

Provinciedomein Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende

059/70.22.85
info@raversyde.be 

Mobirise

Vogelopvangcentrum

In het Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren Oostende kan je terecht met alle gekwetste, met olie besmeurde of zieke vogels en andere wilde dieren. Ons doel is hulp te bieden aan deze dieren en ze terug de vrijheid schenken.

Info

Het VOC Oostende werd in 1984, onder de vleugels van het Marien Ecologisch Centrum, in eerste instantie opgericht voor de opvang en verzorging van olieslachtoffers. Al snel bleek er nood aan een algemeen opvangcentrum voor noodlijdende wilde dieren: ook nestjongen, verkeerslachtoffers, zieke dieren … kwamen terecht in het VOC Oostende.

Contact

Nieuwpoortsesteenweg 642
8400 Oostende

059/80.67.66

Mobirise

Astropolis

Astropolis is het toekomstige ' Space Science Center ' te Oostende dat sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen  combineert  in één boeiend geheel. Ver- wonder, ondek en beleef.

Info

Op zoek naar sterrenkundige en ruimtevaartgerichte debatten, voordrachten, kijkavonden, workshops, uitstappen, film- en documentaire voorstellingen of tentoonstellingen ? Dan moet u bij Astropolis zijn !

Contact

Duinkerseweg 16
8400 Oostende

059/51.83.88
info@astropolis.be